måndag 28 augusti 2017

Torka oregano, basilika och chili, frysa in dill

Jag får oftast ett hav av basilika och timjan, och dillen blir ofta meterhög i växthuset. Jag har provat att både frysa in och torka växter.

Dill tycker jag är enklast att frysa in. Den behåller även smaken väldigt bra i frysen. Jag brukar samla ihop massor av dill som jag sedan klipper ner i burkar som jag lägger i frysen. Sedan när jag vill använda dill i maten skrapar jag bara ut så mycket dill jag vill ha ur glasburken.

Basilika och oregano plockar jag och hänger upp på tork några dagar, oftast i köksfönstret 😊När det har torkat repar jag av bladen, smular dem lite, och trycker sedan ner dom i trevliga burkar som jag förvarar mörkt.





Chilin brukar jag låta mogna (de blir röda) och torka på ett fat. Sedan när de är helt röda och torkade lägger jag dem i en glasburk och har i kryddskåpet. Använder torkad chili till det mesta, till exempel köttfärssås, grytor och pizzasallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar